Het is bijna zover!

WEESP - Er moest wel wat gebeuren,heel veel zelfs maar binnenkort opent Café-restaurant De Eendracht de deuren.

Als je nu naar binnen loopt zie je dat er al veel werk verzet is en is er van het oude bankkantoor aan het Groote Plein weinig meer te herkennen. Dit moet straks dé ontmoetingsplek van Weesp gaan worden; de plek waar je elke dag langs kunt komen om wakker te worden met een kopje koffie en een krantje, later op de dag kunt borrelen of 's avonds een hapje kunt eten.

Maar voor het zover is, moet er nog heel veel gebeuren.  "We moesten van een zakelijke ruimte een heel sfeervol geheel gaan maken. En dat gaat ons vast en zeker lukken. We hebben veel gesloopt en vervangen. Maar dat kon niet overal", vertelt Damy Shumacher (restaurantmanager) terwijl hij de loodzware deur van de oude kluis met veel kracht open duwt. "Deze kluis kan niet weg. We hebben besloten om er een inloopkoeling van te maken. Achter de kluis zit een lege ruimte waar eerst de geldautomaat was, met een aparte deur aan de achterkant. Daar gaan we straks ons vuil verzamelen, zodat de buurt geen last heeft van containers op straat." Wij willen als Eendracht de buurt een fijne plek geven om te komen, wij willen er zijn voor iedereen in de buurt maar vooral voor de buurt. 

Kortom: alle lichten staan op groen voor de opening van Café-restaurant De Eendracht. Schuhmacher: "We hopen echt een aanwinst voor Weesp te gaan worden. Zowel van binnen als van buiten gaan we er iets heel moois van maken."